Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Postavili info punktove i informisali srednjoškolce kako da prepoznaju oblike trgovine ljudima

NVO Centar za romske inicijative
 • Autor onogost.me
 • 18.10.2023. u 16:40
NVO Centar za romske inicijative je uoči Medunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima postavila info punktove sa porukom „Saznaj šta je trgovina ljudima" u dvije srednje škole u Nikšiću, Srednjoj stručnoj i Srednjoj ekonomsko -ugostiteljskoj školi.

Cilj je, kako su kazali iz te NVO, da informišu srednjoškolce kako da u svakodnevnom životu i radu prepoznaju oblike trgovine ljudima i reaguju na pravi način.

„Tom prilikom smo razgovarali sa više od 200 učenika i podijelili 90 olovki sa porukom Budi i ti dio borbe protiv trgovine ljudima!" Čuvaj se! I ti možeš biti žrtva" i 150 naljepnica sa porukama: Čuvaj se!I ti možeš biti žrtva; Otvori oči, reaguj; Prepoznaj i prijavi trgovinu ljudima! Budi i TI dio borbe protiv trgovine ljudima. U razgovoru sa mladima došli smo do zaključka da se malo priča o ovoj temi, da smatraju da u Crnoj Gori nema trgovine ljudima, te da se to kod nas ne dešava. Dodatno, večina mladih koji su učestvovali u ovoj aktivnosti ne prepoznaju sve oblike trgovine ljudima, a najčešće prepoznaju seksualnu eksploataciju i dječje ugovorene brakove“, navodi se u saopštenju NVO Centar za romske inicijative.

Aktivnost je dio projekta „Uvažavanje različitosti kao alat za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja", koji je podržala Američka ambasada u Podgorici kroz Program malih grantova Demokratske komisije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
  Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.
  Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.