Postavljena saobraćajna signalizacija za veću bezbjednost učenika

zona_os_na_vidrovanu
Fors Montenegro
  • Autor onogost.me
  • 19.11.2015. u 18:44

U okviru projekta NVO Fors Montenegro, „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“, u Nikšiću  je postavljeno 68 saobraćajnih znakova u zonama 15 osnovnih škola.

Kako ističu u toj nevladinoj organizaciji cilj projekta je poboljšanje bezbjednosti saobraćaja u zonama škola iz gradskih, prigradskih i seoskih područja.

„Pored postavljanja saobraćajnih znakova koji upozoravaju vozače da smanje brzinu kretanja vozila,  posebna pažnja je posvećena edukaciji učenika prvog razreda o pravilnom i bezbjednom učešću u saobraćaju. Edukativna predavanja su realizovana u saradnji sa saobraćajnim policajcima iz Uprave policije – Centar bezbjednosti Nikšić“ stoji u saopštenju Fors Montenegra.

Kako su kazali iz te nevladine organizacije učenici su tokom predavanja imali priliku da čuju nešto više o pravilnom ponašanju u saobraćaju kako bi bili bezbjedni učesnici u svakodnevnim situacijama, prije svega na putu od kuće do škole.

„Na kraju predavanja, pripadnici policije su djeci podijelili raspored časova koji sadrži važne brojeve telefona za pozive u hitnim situacijama“, saopštili su iz Fors-a i dodali da je predavanjima prisustvovalo oko 430 učenika.

Drugi segment projekta obuhvata turističku promociju grada koja se realizuje kroz podjelu turističkih brošura, promotivnih majica, tekstova na veb-sajtu Turističke organizacije Nikšić, kao i postavljanjem promotivnih bilborda.

 Projekat „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ odobren je u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija Opštine Nikšić za 2015. godinu i njegova  vrijednost je 4.872 eura.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.