Potpisan Memorandum o donaciji: Kinezi spremili 150.000 eura za uređenje trga

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2016. u 07:39

Juče je u ambasadi Narodne Republike Kine predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, potpisao Memorandum o donaciji 150.000 eura koje će Nikšić dobiti od te zemlje. Sredstva su namijenjena rekonstrukciji ulica i tortoara oko trga.

Kako je prvi čovjek opštine, Veselin Grbović, kazao za Televiziju Nikšić, realizovana donacija govori o izvanrednoj saradnji Crne Gore i Kine, odnosno opštine Nikšić sa kineskim gradovima Boadingom i Šifengom.

„ Posebno moram da istaknem veliko nagažovanje ambasadora,  Cui Dživeia  , koji je zaista zaslužan za tu veliku saradnju na nivou naših država. Očekujem da već od ponedjeljka sredstva budu uplaćena izvođaču radova koji će, nadam se, ukoliko vremenske prilike dozvole, do kraja godine uspjeti da završi taj dio. Tako da očekujem da ćemo zaista ovim radovima i  budućim na proljeće, koji se tiču popločavanja, dobit najljepši trg u Crnoj Gori“, kazao je Grbović.

Rekonstrukcija prve faze Trga Slobode završena je u roku, a u toku su radovi na uređenju zelenih površina, a raspisan je i tender za nabavku mobilijara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.