Potpisan memorandum o saradnji između Narodne biblioteke “Njegoš” i Doma starih

Narodna biblioteka “Njegoš”
 • Autor onogost.me
 • 26.04.2023. u 19:34
Direktorica Narodne biblioteke „Njegoš“ Nikšić Bojana Obradović i direktorica Doma starih Anđela Lalatović danas su potpisale Memorandum o saradnji u cilju zajedničkog djelovanja u unapređenju položaja odraslih lica sa invaliditetom i starih lica.

“Dogovorile su da će podsticati blisku saradnju na aktivnostima koje Narodna biblioteka „Njegoš“ i Dom starih mogu realizovati u okviru svojih djelatnosti u cilju podrške korisnicima Doma, a na bazi jednakosti, reciprociteta i obostrane koristi”, kazali su iz Biblioteke “Njegoš”.

Saradnja se odnosi na mogućnost besplatnog učlanjenja u Biblioteku „Njegoš“ za sve korisnike Doma starih.

“Što pruža mogućnost pozajmljivanja i korišćenja cjelokupnog knjižnog fonda koji se nalazi u Odjeljenju za odrasle Narodne biblioteke „Njegoš“ i koji će bibliotekari dostavljati Domu na osnovu interesovanja i čitalačkih želja korisnika. Obezbjeđivanjem jednakih uslova za kulturno i naučno uzdizanje i informisanje JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić i JU Dom starih „Nikšić“ promovišu prave vrijednosti koje se zasnivaju na principu brige o najranjivijoj kategoriji društva”, navode iz JU Narodna biblioteka „Njegoš“.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.