Potpisan memorandum o saradnji između Opštine Nikšić i Fonda za zaštitu životne sredine

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 29.08.2023. u 15:12
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktor Fonda za zaštitu životne sredine DOO Draško Boljević potpisali su danas memorandum o saradnji.

Cilj je, navode iz Opštine, realizacija zajedničkih projekata i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje kvaliteta života i zaštite životne sredine i energetske efikasnosti u Crnoj Gori.

“Saradnja između strana potpisnica zasnivaće se na principima partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja radi implementacija projekata i aktivnosti iz oblasti životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

S obzirom na to da održivi razvoj gradova postaje sve važniji aspekt u vremenu u kome se svijet sve više suočava s izazovima poput klimatskih promjena, gubitka prirodnih resursa i zagađenja životne sredine, Opština Nikšić, u svojoj perspektivi razvoja, mora se usmjeriti na poboljšanje životnih uslova i unapređenje energetske efikasnosti”, naveli su iz Opštine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.