Potpisan sporazum o saradnji između Nikšića i Trebinja

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 29.07.2023. u 13:23
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisali su danas sporazum o saradnji, koji će dodatno učvrstiti bliske odnose i intenzivirati institucijalnu saradnju među tim zajednicama.

“U skladu sa obostranim javnim interesom za razvijanje lokalnih zajednica, saradnja će se odvijati u oblasti kulture, privrede, turizma, sporta i obrazovanja. Kroz razmjenu informacija, iskustava i dobre prakse, ozvaničena saradnja na različitim poljima društvenog djelovanja doprinijeće širenju poslovnih prilika, očuvanju i promociji kulturno-istorijske baštine i turističkih potencijala”, navode iz lokalne uprave.

Potpisnici su saglasni da između Nikšića i Trebinja postoji snažna neprekinuta istorijska veza i bogate mogućnosti za njihovu saradnju u primjeni inovativnih rješenja i realizaciji konkretnih projekata, zasnovanih na kreativnim idejama.

Sporazumom je predviđeno da potpisnici preuzimaju obavezu provođenja procedure bratimljenja Opštine Nikšić i Grada Trebinja.

Svečanost je upriličena na Vučjem dolu, gdje se 28. jula 1876. godine odigrala znamenita bitka.

“Ova saradnja predstavlja priliku za razvoj, potvrdu prijateljstva i nastavak starih zajedničkih stremljenja”, dodaju iz lokalne uprave.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.