Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Potrebno promijeniti 85 zakona, ojačati ulogu inspekcije

Ministarstvo javne uprave
 • Autor onogost.me
 • 23.03.2024. u 12:25
Ministarstvo javne uprave je formiralo Radno tijjelo koje je pripremilo Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona kojima su propisne odredbe o inspekcijskom nadzoru, navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Potrebno je, poručuju, izmijeniti 85 zakona.

To je rečeno na juče održanom okruglom stolu, sa kojeg je poručeno i da su u postupku pripreme zakonskog teksta sagledane odredbe 175 zakona, koje su, u skladu sa zaključkom Vlade, dostavila resorna ministarstva.

"Nakon analize ovih propisa, indentifikovana je potreba za izmjenom 85 zakona, na način što se u zakonima prepoznaje konkretna nadležnost inspektora koji vrše inspekcijski nadzor u toj oblasti''.

"Izmjenom ovih zakona stvara se mogućnost da se implementira model inspekcijskog nadzora čiji je cilj ojačati povezanost između ministarstava i inspekcija, kao i povezanost između kreiranja politike i zakonodavstva u određenoj oblasti i izvršavanje zakona. Okrugli sto koji je održan jedan je u nizu pokazatelja otvorenosti Ministarstva javne uprave da i kada nema zakonsku obavezu za sprovođenje javne rasprave jer se radi o zakonu kojim se bitno drukčije ne uređuje neko pitanje, uključi javnost u svoj rad", zaključeno je iz tog resora.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.