“Požar na deponiji Mislov do nemoguće ugasiti vodom, nemamo rješenje”

184985327_609026193390507_5972863268139708095_n
Čitalac portala Onogošt
  • Autor onogost.me
  • 13.05.2021. u 18:07

Požar na deponiji Mislov do nemoguće je ugasiti vodom, saopšteno je iz Sindikalne organizacije Službe zaštite Nikšić, navodeći da oni kao Služba nemaju rješenje za ovaj ogromni problem.

“Deponiju Mislov do je, iz ugla naše struke, nemoguće ugasiti vodom kako to svi naši sugrađani misle. Struka čak daje preporuke da se voda kao sredstvo za gašenje i izbjegava, jer dodatno može pospješiti razvoju opasnih gasova i proširenju požara. Svjesni opasnosti koje nas vrebaju i uzaludnosti zalivanja vodom, obavještavamo naše sugrađane da su vatrogasci – spasioci danonoćno aktivni na deponiji ali da mi kao Služba nemamo rješenje za ovaj ogromni problem. Nažalost”, navodi se u saopštenju predsjednika Službe, Slavka Tadića.

Iz ove Službe su saopštili da dobijaju dnevno stotine poziva od sugrađana koji, kako kažu, vape za pomoć svojih vatrogasaca – spasilaca i stavljaju ih u nezahvalnu situaciju, zbog čega su odlučili da se obrate javno putem saopštenja.

“Ekološki tempirana bomba – deponija Mislov do posljednjih par dana pokazuje svoje zube i prijeti da će se ostvariti naše “crne” slutnje na koje upozoravamo javnost već više od decenije”, piše u saopštenju.

Na privremenoj deponiji Mislov do, koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara, prije dvije noći izbio je požar.

V.d. direktora Komunalnog preduzeća Sava Lazarević juče je našem portal kazao da je da su ekipe na terenu sa svim raspoloživim sredstvima.

Jedino rješenje za ovaj problem vidi u izgradnji reciklažnog centra, a do tad, kako je naveo, moraćemo se još neko vrijeme sretati s ovim problemom.

Podsjetimo, krajem septembra prošle godine buknuo je požar na istoj deponiji i bio aktivan mjesecima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.