Predao se Mićković, određeno mu zadržavanje do 72 sata

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 29.06.2023. u 13:36
Ivan Mićković, navodni organizator grupe koja je švercovala cigarete, predao se juče. On je saslušan u prostorijama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a nakon toga mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Skaj transkripti koji su stigli iz Europola pokazuju da su članovi kriminalne organizacije, koju je 2018. godine formirao Ivan Mićković, u periodu od početka 2019. do formiranja Vlade krajem 2020. godine, uspjeli da prošvercuju 37 šlepera cigareta koju su članovi tadašnje komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina trebalo da spale.

Podaci do kojih je došao SDT, tvrdi izvor “Vijesti”, ukazuju da je tokom tog perioda kriminalna organizacija, čiji članovi su bili osumnjičeni i Marko Mićković, Ratka Mandić, Mileta Simanić, Đoko Lješković i Rajko Đurović, zaradila najmanje 35 miliona eura.

SDT vjeruje da su oni sa osumnjičenim članovima komisije za uništenje UPC – Zoranom Pavićevićem, Igorom Pavićevićem, Milutinom Pejovićem i Nebojšom Adamovićem imali šemu prema kojoj je preko 90 cigareta, koje je UPC trebalo da uništi, umjesto u pećima, ponovo završavalo na crnom tržištu.

Unutar paketa kriptovane Skaj ECC nema komunikacije koja se dovodi u vezu sa Radem Miloševićem, ali su stigli obavještajni podaci koji pokazuju da se način izvršenja krivičnog djela tokom akcija navodnog uništenja cigareta od 2019. do kraja 2020. godine, poklapao sa onim što je činjeno prošlog ljeta, dok je funkcioner GP URA bio na čelu Uprave prihoda i carina.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.