Nikšić Vrijeme
11.1°C Kiša, neprekidna: umjerena

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo nikšićke vrtiće: „Leptir“

17474570_1180042342108665_1100852346_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2017. u 06:48

Mjesto ispunjeno osmjesima, lijepim iskustvima i uspjesima svakako je vrtić “Leptir“ u Straševini.

Lijepe navike, znanje i vaspitanje u njemu svakodnevno stiče 80 mališana raspoređenih u tri vaspitne grupe, jaslenoj, mlađoj i starijoj.

O malenim „leptirićima“ brine tim od deset zaposlenih, šest vaspitača, dvije medicinske sestre, asistent u nastavi i servirka, odnosno higijeničarka. Takođe, kako kaže koordinatorka Ana Komnenović, pomoć stručnih saradnika – psihologa, logopeda, defektologa i pedagoga uvijek im je na usluzi, ali i roditeljima mališana.

„Od roditelja imamo sve pohvale, oni su uvijek tu da na najbolji način i u interesu djece zajednički realizujemo planirane aktivnosti. Vođeni radoznalošću i dječjom maštom planiramo aktivnosti koje na prihvatljiv način i realizujemo“, navela je Komnenović.

Svakog mjeseca pripremaju reprezentativne aktivnosti kroz koje se, dodaje koordinatorka, trude da približe djeci najaktuelnije teme i svjetski poznate datume. Tako su ovog mjeseca imali maskenbal u dvorištu vrtića uz muziku i zabavu povodom Svjetskog dana sreće – 20. marta.

Ipak, sa dolaskom proljeća, najavljuje Komnenović, stiže i veći broj aktivnosti.

„Očekujući sve ljepše vremenske prilike imamo i plan izleta i posjeta. Starija grupa je prije par dana obavila tranzicionu posjetu OŠ „Jagoš Kontić“ kao prvi vid pripreme predškolaca za školu“, kazala je ona i dodala da starija grupa jednom sedmično ima aktivnosti na engleskom jeziku.

Naglasila je i da sam objekat zadovoljava sve potrebe udobnog i bezbjednog boravka djece kao i prostrano dvorište koje koriste svakodnevno. Ipak, mališani su ti koji ovo mjesto čine posebnim, pa ih je koordinatorka za kraj pokušala predstaviti u jednoj rečenici.

„Naše „leptiriće“ karakteriše energija koju šire, polet, entuzijazam i vjera u timski rad“, zaključila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.