Predstavljamo nikšićke vrtiće: “Osmijeh”

17270693_1166887086757524_1100742902_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 19.03.2017. u 07:06

Razdraganom igrom, kako to samo mogu bezbrižna djeca, četvorogodišnja Julija Roganović i njena 62 drugara započinju dane u vrtiću “Osmijeh”. Čini se da je ovo pravo ime za tu ustanovu, jer nas je prilikom naše posjete dočekao široki osmijeh na licima mališana, ali i ljubaznog kadra koji brine o njima.

Tako nam je Julija kazala da se odlasku u vrtić raduje zbog drugara, jer ih mnogo voli, pa tek onda radi igre. 

 “Volim puno učiteljice, ali najviše drugare. Sa njima volim da igram igru “Salon”, tamo ima mnogo stvari i onda ih mi raspoređujemo”, u dvije rečenice pokazala je ona svoje veliko srce, ali i kreativnost koju, zajedno sa svojim drugarima, uveliko već ispoljava,

Sve uslove za to imaju, jer borave u prijatnom, urednom i bezbijednom okruženju, gdje rastu, stiču nova znanja, druže se i kroz igru upoznaju još mnogo toga što bogati njihovo djetinstvo, kazala je koordinatorka ove ustanove Momirka Žugić.

„Sve aktivnosti usmjerene su ka sveobuhvatnom razvoju djece od najranijeg uzrasta. Program za područja aktivnosti u predškolskom vaspitanju i obrazovanju omogućava nam da sve aktivnosti prilagođavamo individualnom potrebama djece, uzrastu i interesovanjima. Kroz organizovane aktivnosti podstičemo dječju kreativnost, logičko mišljenje, samopouzdanje i timski rad“, navela je ona.

Vrtić “Osmijeh“ otvoren je u septembru 2010. godine. U njemu borave dvije vaspitne grupe – mlađa i starija, sa ukupno 63 djece, a u popodnevnim časovima borave djeca koja pohađaju kraći program, predškolci, njih 50. Vaspitno-obrazovni rad se odvija u radnim sobama, terasi i dvorištu.

 U toku ovog mjeseca djeca su imala aktivnosti povodom proslave 8. marta , a čekaju ih još brojne posvećene skorom dolasku proljeća, sportsko-takmičarske igre u dvorištu vrtića, veliki proljećni maskenbal, a zajedno sa roditeljima planiraju da realizuju akciju uređenja dvorišta – sađenje sadnica i cvijeća.

„Osmog marta sa djecom koja će u septembru krenuti u prvi razred posjetili smo OŠ „Milija Nikčević“ gdje smo dočekani veoma srdačno. Učenici ove škole poželjeli su nam toplu dobrodošlicu sa pripremljenim raznovrsnim programom, a mališani iz vrtića zahvalnost za poziv pokazali su sa nekoliko koreografija, recitacija i pjesama. Po završetku programa obišli smo prostorije škole i zajedno sa sadašnjim đacima prvacima imali zajednički čas. Ova posjeta školi je realizacija zajedničke proslave 8. marta i pokazatelj je dobre saradnje vrtića i škole“, objasnila je koordinatorka.

To nije jedini vid dobre saradnje koju ovaj vrtić ima, već se može pohvaliti i izvanrednom saradnjom sa roditeljima.

„Uz uzajamno poštovanje i uvažavanje ostvarujemo izuzetno dobru komunikaciju sa roditeljima i nailazimo na razumijevanje i podršku. U narednom periodu neke od planiranih aktivnosti biće realizovane uz pomoć roditelja, koji se rado odazivaju svim pozivima za saradnju“, naglasila je Žugić dodajući da svakog petka imaju Dan otvorenih vrata, kada roditelji mogu da razmijene informacije sa vaspitačima o postignućima djece i da zajedno sa njima učestvuju u realizaciji raznih aktivnosti.

„U prethodnom periodu naš vrtić su posjetili drugari iz vrtića „Kuća mašte“, predstavnici MUP-a, stomatolog, animator-glumac, učenici i profesori Muzičke škole „Dara Čokorilo“, a mi smo smo posjetili gradsko pozorište i prisustvovali izvođenju dječje predstave“, podsjetila je ona.

Mališani iz ovog  vrtića, zajedno sa predškolskim grupama, uzeće učešće u pripremi i realizaciji aktivnosti povodom  proslave dana JPU „Dragan Kovačević“, 20. maja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.