Predstavljen projekat stipendiranja stranih državljana za školovanje na ruskim univerzitetima

slika
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2018. u 09:07

U Ruskom centru Filološkog fakulteta u Nikšiću juče je predstavljen projekat Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije - stipendiranje stranih državljana za školovanje na ruskim univerzitetima.

Tim povodom gost Ruskog centra bio je prvi sekretar Ambasade RF U Crnoj Gori, gospodin Aleksandar Sergejevič Beljčenko, koji je učenicima Gimnazije “Stojan Cerović”, Srednje ekonomske škole, studentima Filološkog, Filozofskog, Pravnog i Biotehničkog fakulteta govorio o proceduri prijavljivanja na konkurs i mogućnostima koje nudi ova stipendija.

Direktno iz Moskve se uključila studentkinja Studijskog programa za ruski jezik i književnost Andrijana Žižić koja je sada na master studijama u Moskvi, a koja je govorila o svojim iskustvima boravka u Rusiji, organizaciji nastave na Akademiji i o životu studenata u kampusu.

Svi zainteresovani se mogu informisati o stipendiji u organizaciji Rossotrudničestvo u Podgorici, kao i preko linka https://studyinrussia.ru/

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.