Predstavnici Fakulteta za sport učestvovali na smotri evropske nauke o fizičkom vaspitanju

dif1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2016. u 07:16

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović i saradnici u nastavi mr Jovan Gardašević i mr Rajko Milašinović učestvovali su na godišnjem Kongresu evropske asocijacije za fizičko vaspitanje, koji je organizovan od 14. do 18. septembra u Banja Luci.

Doc. dr Stevo Popović održao je predavanje po pozivu, na temu odnosa tjelesne visine sa rasponom ruku, kao njegovog najrelevantnijeg indikatora, te učestvovao na godišnjem sastanku nacionalnih delegata FIEP Europe, gdje se polemisalo o ključnim stvarima kada je u pitanju razvoj fizičkog vaspitanja na Starom kontinentu.

Mr Rajko Milašinović izabran je da bude dio programa „FIEP-ovi novi lideri“ i prezentovao u poster sesiji svoje najnovije istraživanje o tjelesnoj kompozicija vrhunskih sportista u Crnoj Gori, dok je mr Jovan Gardašević pozvan u svojstvu alumnija, budući da je bio dio istoimenog programa na Kongresu koji je prošle godine održan u Maroku. Pored prezentacije svog istraživanja, učestvuje u radu radionice koja je priređena u okviru programa ”Novi liderI”.

Organizator i ovogodišnji domaćin Kongresa bio je Univerzitet u Banja Luci, odnosno Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Na skupu je razgovarano o fizičkom vaspitanju i školskom i studentskom sportu, zatim teorijsko-metodološkim osnovama sporta mlađih kategorija, upravljanju procesom takmičenja i priprema sportista, biomedicinskim aspektima sporta i fizičke aktivnosti, teoriji i istoriji sporta i fizičkog vaspitanja, fizičkoj aktivnosti u slobodno vrijeme, menadžmentu u sportu i rekreaciji.

Crnogorska delegacija je u Banja Luku otišla sa idejom da se prijavi za kandidaturu organizacije Kongresa FIEP Europe.

To pitanje je inicirano na sastanku nacionalnih delegata na kojoj je učestvovao dekan Popović, a preliminarni dogovor je da organizacija prestižnog Kongresa vodeće asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja bude dodijeljena crnogorskoj instituciji u 2021. godini.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).