Preko pogača do većih prinosa meda

page_pcele
  • Autor onogost.me
  • 22.09.2015. u 18:45

Nevladina organizacija “Matica Banjani” danas je održala info dan o projektu “Unapređenje poloprivrede, poboljšanje uslova kvaliteta života u seoskim i prigradskim naseljima”. 

Tom prilikom su predstavili savremenu opremu za razvoj pčelarstva u Banjanima i okolini, koju su nabavili sredstvima odobrenim na Konkursu.

“Glavni cilj projekta je pokretanje mini linije za proizvodnju pogača neophodnih za prihranu pčelinjih društava u cilju jačanja društava i poboljšanja prinosa meda po društvu”, rekao je Radomir Pejović, direktor organizacije.

Projekat je podržan na konkursu za sufinansiranje projekta nevladinih organizacija u Opštini Nikšič za 2015. godinu.

Članovi ove nevladine organizacije iskoristili su priliku da Dnevnom centru u Nikšiću doniraju svoje proizvode.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.