Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Premije za sportiste i trenere, tri velika infrastrukturna projekta u 2024. godini

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 05.02.2024. u 12:17
Budžetom Opštine Nikšić za 2024. godinu opredijeljena su rekordna sredstva za podršku nikšićkom sportu, kako bi se unaprijedili uslovi za bavljenje sportom, a samim tim i omogućilo našim sportistima i sportskim radnicima postizanje vrhunskih postignuća, kazao je predsjednik Opštine Marko Kovačević.

Iz Opštine je saopšteno da je Kovačević potpisao tri pravilnika koja imaju za cilj unapređenje i razvoj sporta u našoj opštini.

„S tim u vezi, danas sam potpisao tri pravilnika koja bliže uređuju oblast sporta, a koja sam kreirao zajedno sa sekretarom Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejanom Ivanovićem. Koristim ovu priliku da vas upoznam sa ključnim unapređenjima u odnosu na pravilnike iz prethodnog perioda. Po prvi put je Opština Nikšić donijela Pravilnik o kriterijumima za dodjelu sportskih premija za sportiste i trenere, kojim se utvrđuju iznosi premija za postignute rezultate na najznačajnijim sportskim takmičenjima za tri uzrasne kategorije – kadete, juniore i seniore. Premije će, u zavisnosti od kategorije i nivoa takmičenja, iznositi od 600 do 5.000 evra“, istakao je Kovačević, prenose iz Opštine.

On je dodao da će, po prvi put, kroz projektne aktivnosti biti finansijski podržana i sportsko-rekreativna društva.

„Kroz Pravilnik o bližim uslovima, načinu, postupku i kriterijumima za sufinansiranje sportskih klubova konačan zbir bodova za sportske discipline koje se nalaze na spisku Međunarodnog paraolimpijskog komiteta i programu Paraolimpijskih sportskih igara uvećava se za 100 odsto. Pravilnikom o dodjeli godišnjih priznanja iz oblasti sporta proširene su kategorije za nagrađivanje tako što su razdvojene uzrasne kategorije pionira, kadeta i juniora, dodate kategorije paraolimpijaca, sportista sa invaliditetom i specijalna priznanja“, zaključio je Kovačević.

Najavio je, kako se navodi, tri velika infrastrukturna projekta za 2024. godinu – završetak izgradnje zapadne tribine Stadiona FK „Sutjeska“ u ukupnom iznosu od 6,7 miliona eura, izgradnju trim-staze oko park-šume Trebjesa sa sportsko-rekreativnim parkom i izgradnju fiskulturne sale Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u vrijednosti od 2,5 miliona eura.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  7

  1. Sport u Nikšiću, nikad nije bio na nižim granama. Pravilnik je , gle slučaja, napravljen, da bi klubovi borilačkih sportova, za smiješne rezultate, uzimali ogroman novac. Ekipni sportovi su, čak i u crnogorskim okvirima, na dnu.

  2. Marko Gardasevic

   Samo je je interes preostao u ljudima, i uvijek je tu, u pozadini svakog (ne)djela. Iole visprenijem konzumentu ove vijesti, ako jos, uz to, malo poznaje niksicki sport. jasno mu je za koga je ovakav pravilnik napravljen. Da se Vlasi ne dosjete. Pa, naravno za pojedinacne, prije svega borilacke sportove. I nema, nema konflikta interesa, sto jedan od potpisnika, upravo u svom vlasnistvu ima bas klub iz, te nazovi grane sporta. Kada pocnu da donose hrpe medalja, ko ce sve to pobrojati. Morace jos ponekog da zaposle. Moze se desiti, recimo hipoteticki, da jedan pionir u svojoj kategoriji nema rivala. I ne samo hipoteticki,. Recimo u 2023. u jednom borilackom sportu, po kategorijama su nastupili najvise 2 do 3 takmicara, na drzavnom prvenstvu. I to je javnosti predstavljen, kao istorijski uspjeh. I pricamo o slobodi medija. Sve je u ovom nasem gradu goli interes. Sve dok je tako, sloboda gradjana ce biti sloboda misa, od cijeg kaveza kljuc drzi macka. Da sada na ulicama Niksica napravimo anketu medju gradjanina, da nabroje samo dvojicu od deset, nazovi najboljih sportista grada , ubijedjen sam da vi skoro svi ostali nijemi. Toliko o kvalitetu niksickog sporta. Ipak, slobodu se moze jedino vrijeme sutirati. Ali ne zauvijek. To je, valjda, naucio DPS.

   1. Svaka čast gospodine presjedniče, iskreno borilački sportovi jesu najskuplji, i to znaju oni koji se njim bave i roditelji čija djeca treniraju. Njihovo jedno takmičenje, kad idu van države košta jako mnogo. Red je da se i njima malo posveti pažnja, zaslužili su. Svojim zaslugama i oni predstavljaju ovu državu i grad.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.
  Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da očekuje da će od jeseni transplantacije biti rađene i u Kliničkom centru. Gostujući na TVCG kazao je da rade na smanjivanju listi čekanja, te da je u pripremi nova metodologija zakazivanja pregleda. Istakao je da je broj bolovanja preko 30 dana smanjen za 50 odsto, a ispod 30 dana za 20 odsto.