Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pretežno suvi putevi, oprez zbog odrona

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 29.01.2023. u 09:47
U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a izuzetak su pojedine dionice u sjevernim i centralnim predjelima gdje su putevi mjestimično mokri, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 Oni su upozorili da su učestali odroni i da je neophodna dodatna opreznost na dionicama duž klisura i usjeka.

Iz AMSCG su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Saobraćaj na regionalnom putu Mojkovac – Đurdjevića Tara u prekidu je u za sve kategorije vozila u mjestu Dobrilovina.

Saobraćaj na putu Rožaje - Kula - Peć u prekidu je za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu Plužine – Šćepan Polje saobraćaju putnička vozila, a kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Nakon privremene sanacije odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo, na auto-putu saobraćaju putnička vozila, vozila do 3,5 tona i autobusi, a od sjutra će biti uspostavljen saobraćaj i za teretna vozila preko 3,5 tona nosivosti.

Na magistralnom putu Rožaje-Berane u mjestu Baza vozila saobraćaju naizmjenično.

Magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila.

Iz AMSCG su podsjetili da je, od 15. novembra do 1. aprila, upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Magistralni put Šavnik-Žabljak je otvoren za putnički saobraćaj, a na magistralnom putu Jasenovo Polje – Šavnik saobraćaju sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.