Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prijave za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama do 20. novembra

logo_min
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.10.2016. u 07:05

Ministarstvo prosvjete produžilo je rok za prijave na Konkurs za sufinansiranje školarine na magistarskim i doktorskim studijama u zemlji i inostranstvu, pa se kandidati mogu prijaviti do 20. novembra 2016. godine.

Ministarstvo će sufinansirati školarinu za 60 kandidata upisanih na prvu godinu magistarskih studija i 24 kandidata upisanih na prvu godinu doktorskih studija u zemlji i inostranstvu studijske 2015/2016. godine.

Od 60 kandidata upisanih na magistarske studije biće sufinansirano po 10 kandidata iz oblasti: prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, koji ispunjavaju uslove konkursa. Kandidatima će se sufinansirati školarina u iznosu 500 eura.

Za 24 kandidata upisanih na prvu godinu doktorskih studija u zemlji i inostranstvu studijske 2015/2016. godine sufinansiraće se školarina u iznosu 1.000 eura, i to za po četiri kandidata iz oblasti: prirodno-matematičkih, tehničko–tehnoloških, biotehničkih, medicinskih, društvenih i humanističkih nauka, koji ispunjavaju uslove konkursa.

Za programe mobilnosti i stipendije stranih vlada Ministarstvo će sufinansirati putne troškove u iznosu do 200 eura.

Konkurs za ove namjene otvoren je do 15. decembra 2016. godine.

Tekst Konkursa i prijave za sufinansiranje školarine magistarskih i doktorskih studija upisanih studijske 2015/2016. godine nalaze se na sajtu Ministarstva prosvjete.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci