Prije 59 godina izvedena prva spasilačka akcija u Goliji

screenshot/GSS
 • Autor onogost.me
 • 23.12.2022. u 13:39
Na današnji dan prije 59 godina osnovana je Gorska služba spašavanja Crne Gore, i izvedena je prva spasilačka akcija u Goliji.

Kako je GSS podsjetio u objavi na svojoj Fejsbuk stranici, u proteklih 59 godina GSS je intervenisala mnogo puta, spasila mnogo ljudskih života i postala sinonim spasavanja u Crnoj Gori.

“Služba se može pohvaliti i time da se od svog osnivanja do danas na sve pozive, bilo od strane zvaničnih organa, bilo od strane stanovništva, blagovremeno odazvala i sa uspjehom intervenisala. Pripadnicima Gorske službe spašavanja Crne Gore srećan praznik”, zaključeno je u objavi GSS.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.