Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prioritet Opštine Nikšić u narednom periodu izgradnja Centra za autizam

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 18.01.2024. u 15:29
Napori lokalne uprave idu ka prioritetnom cilju da se otvori savremeni Centar za autizam, poručeno je sa trening obuke „Naučno utemeljeni i učinkoviti principi sa osobama iz spektra autizma i poremećajima u komunikaciji“, koju je danas otvorio potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović.

Goranović je poručio da će opština Nikšić uvijek pružati podršku djeci sa autizmom, njihovim porodicama i ustanovama koje pomažu toj djeci.

„Mi smo u fazi legalizacije zemljišta na kome će biti budući savremeni Centar za autizam. Veliko hvala i Fondaciji „Margit Nielsen“, koja će pomoći u izradi projekta. Opština Nikšić će kao i do sada uložiti sve svoje resurse kako bismo došli do ostvarivanja tog željenog cilja, koji je jako bitan za sve nas, a posebno za osobe sa autizmom, koje bi time dobile kvalitetniju i bržu uslugu“, rekao je Goranović.

Prisutnima su se obratili i direktor Dnevnog centra Radovan Dragnić i psiholog Radovan Pejović, a obuku je vodila Rea Vuksan iz Hrvatske.

Obuku je organizovao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, uz podršku danske organizacije „Margit Nielsen“. Trening obuka je održana u Hotelu Onogošt.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.