Pripadnice RE populacije koje su doživjele nasilje imaće besplatnu pravnu podršku u Nikšiću

Ilustracija/pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 14.11.2022. u 11:38
Kako bi uticali da se na lokalnom nivou usvoje, ali i izmjene, podzakonska akta, programi i javne politike koje direktno i indirektno doprinose unaprjeđenju kvaliteta rehabilitacije i reintegracije osoba koje su doživjele rodno zasnovano nasilje, sa fokusom na oblast socijalnog stanovanja, NVO "Romsko srce" otpočela je u Nikšiću realizaciju projekta "Spriječimo nasilje – živimo slobodno“.

“Tokom projekta sprovešćemo anketu koja će obuhvatiti 120 žena, pripadnica romsko-egipćanske (RE) populacije, i analizirati da li su i koju vrstu nasilja preživjele. Kroz saradnju sa institucijama, prije svega Ministarstva unutrašnjih poslova, analiziraćemo broj prijavljenih slučajeva, da li je bilo ponavljanja nasilja, kao i na koji se način postupa u procedurama“, kazala je koordinatorka projekta, Vida Ristić.

Prema njenim riječima, sve pripadnice RE populacije koje su doživjele nasilje imaće u okviru organizacije besplatnu pravnu podršku u trajanju minimum šest mjeseci.

Projekat “Spriječimo nasilje – živimo slobodno” finansiran je od strane Centra za ženska prava, kao dio projekta „Institucionalizacija kvalitetnih usluga rehabilitacije i integracije za žrtve nasilja“, finansiranog od strane Austrijske razvojne agencije.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
  Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.