Prodavci drva odgovorili: Neka nam obezbijede trajnu lokaciju

drva
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2016. u 06:10

Stanovnici Ulice Ratka Vujovića početkom sedmice uputili su apel nadležnima da izmjeste drvnu pijacu iz njihove ulice, zbog, kako su naveli nepodnošljive buke koju proizvode kamioni, ali i vozači koji su preglasni, čak i u najranijim jutarnjim časovima. 

Prodavci drva koje smo zatekli juče rekli su nam da je neriješeno pitanje drvne pijace i za njih problem.

”Najbolje bi bilo da nadležni nađu neki prostor za prodaju drva i da i nas i ove ljude ovdje, niko ne uznemirava, ako je već tako. Barem, da negdje možemo da se parkiramo, da odmorimo, popijemo kafu…”, rekao je jedan od starijih prodavaca tražeći da ostane anoniman.

No, on je ipak zapitao da li buku prave šleperi koji svakodnevno prolaze tom ulicom do Pivare i njihova zvučna signalizacija pješacima i kolegama.

Na njegovu priču nadovezuje se kolega sa jasnim predlogom da bi idealno mjesto za pijacu bilo kod nekadašnjeg Pazarišta, između tog objekta i makadamske ulice.

”Treba da nam asfaltiraju prilaz, da naprave parking, tamo gdje su nas ranije slali. Mi ćemo poštovati sve. Govorili su da će to da urade, ali samo bi nasuli put. Na toj lokaciji sad se istovara pilotina i smeće”, kazao je ovaj prodavac, koji je, takođe, želio da se ne otkriva njegovo ime.

Kada je u pitanju buka na koju se žale potpisnici inicijative, porodice koje žive u Ulici Ratka Vujovića, gdje se godinama nalazi ”divlja” pijaca, on tvrdi da ni u ljetnjim mjesecima niko ne dolazi prije 7 ujutro.

Uz napomenu da bi o tom problemu mogli više da kažu oni koji dolaze redovnije od njega, naš prvi sagovornik se prisjeća da problem lokacije drvne pijace postoji odavno.

”Postojao je niz predloga i inicijativa godinama. Prije dvije godine pričalo se da se prostor za prodaju drva izmjesti na Pazarište. Sad se o tome ne priča ništa”, dodaje on dok njegov kolega poručuje da je to najbolja lokacija, te da je pijaca uvijek bila u tom dijelu grada.

Stanovnici ulice naveli su u apelu da zbog buke sa nelegalne drvne pijace nemaju pravo na odmor i miran san. Napomenuli su i da su se obraćali Komunalnoj policiji prije nekoliko mjeseci, ali, kako kažu, bez ikakvog efekta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.