Produžen rok za projekat “Sva čuda Crne Gore”

sva_cuda_crne_gore1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2016. u 12:04

Rok za dostavljanje aplikacija za projekat ,,Sva čuda Crne Gore", produžen je do 27. oktobra, saopštio je direktor Direktorata za razvoj turistički destinacija, Marko Petričević. 

“U konstruktivnim razgovorima sa prisutnima, mogli SMO da čujemo razne ideje, komentare i razmišljanja, koji će nam pomoći da uz projekat ,,Sva čuda Crne Gore”, zajedničkim snagama, Crnu Goru pretvorimo u nezaboravnu turističku destinaciju” istakao je Petričević i dodao da je interesovanje za projekat veliko i da se očekuje visok procenat uspješnosti. 

On je ponovio da zainteresovani, svojom idejom, mogu aplicirati u tri kategorije. 

“U kategoriju A spadaju predlozi za uvrštenje određenog lokaliteta na listu „Sva čuda Crne Gore“, u kategoriju B spadaju konkretne ideje turističkog oplemenjivanja novih lokaliteta, kako bi se njihova privlačnost unaprijedila i u kategoriju C spadaju biznis-inicijative koje podrazumijevaju spremnost aplikanta da ih, uz subvencije i druge forme institucionalne podrške (IRF, UNDP), realizuje i tako konkretizuje povećanje turističke atraktivnosti određene lokacije”, objasnio je Petričević.

On je na konferenciji za medije, održanoj u Budvi, zainteresovanoj i stručnoj javnosti , predstavio projekat Sva čuda Crne Gore. Događaju su, osim predstavnika medija, prisustvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, CTU-a, lokalne turističke organizacije, fakulteta za biznis i turizam u Budvi, nacionalne biblioteke Cetinje, ali i mnogi drugi. 

Ovom prilikom najavljeno je i obilježavanje Svjetskog dana turizma – 27. septembra.

Naime, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija i lokalne turistička organizacija Podgorice organizovaće takmičenje timova u avanturističkom parku na brdu Gorica, a pobjednicima su namijenjene i nagrade.

Takmičenje timova od pet članova predviđeno je za tri kategorije i to od 10 do 15 godina, od 15 do 45 i za one starije od 45 godina. Za sve kategorije biće podijeljene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. 

Javni poziv za projekat Sva čuda Crne Gore, raspisan je 15. jula, a rok za dostavljanje prijava je 27. oktobar. Svi zainteresovani mogu se dodatno informisati na www.svacuda.me.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).