Projekat “Znanje svima”: Kreativnim radionicama do znanja engleskog jezika

foto1
NVO “ABCD”
  • Autor Marija Vujovic
  • 11.11.2017. u 07:30

NVO “Centar za edukaciju ABCD” realizuje projekat "Znanje svima" u okviru kojeg sprovodi radionice u Centru za socijalni rad Nikšić. 

Kako je kazala Milica Vujković, koja je zajedno Jelenom Babić zadužena za sprovođenje projekta, projektom se teži pomoći djeci i mladima u Nikšiću koji su korisnici Centra za socijalni rad i staranje, kako bi poboljšali znanje engleskog jezika putem seta različitih vrsta kreativnih i inovativnih radionica.

“Glavni cilj projekta je podizanje nivoa znanja i vještina  u cilju stvaranja što boljeg kvaliteta života u budućnosti, kako djece, tako i njihovih porodica. Ovaj projekat takođe obuhvata set radionica o važnosti cjeloživotnog učenja, kao preduslov za što bolje zapošljavanje u budućnosti. Realizaju ga upotpunjuju i volonteri koji prenose svoja iskustva mladima kako bi ihotivisali da rade na sebi i napreduju”, istakla je ona dodajući da ogromnu zahvalnost duguju direktoru Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Ivanu Mitroviću, koji im je srdačno ustupio prostorije Centra za socijalni rad za sprovođenje radionica, kao i opštini Nikšić koja sufinansira projekat.

“Ono što je vrlo bitno istaći jeste da su prostorije opremljene svim neophodnim sredstvima savremene tehnologije kojim jedna moderna učionica raspolaže, kako bi olakšalo učenje i učinilo ga što dinamičnijim i zanimljivijim. Zajednički napor i trud je rezultirao izvanrednim odzivom i saradnjom, kako sa djecom tako i roditeljima”, zadovoljno dodaje ona.

Djelatnosti “Centra za edukaciju ABCD” su inače organizovanje radionica za učenje engleskog jezika za mlade, nezaposlene, pripadnike socijalno ugroženih i marginalizovanih grupa, kao i osoba sa invaliditetom, zatim organizovanje predavanja i diskusija podsticajno edukativnog karaktera, organizovanje radionica sa roditeljima djece u cilju davanja doprinosa društvu, razvijanje alternativnih programa usmjerenih na kvalitetnije ispunjavanje slobodnog vremena.

Ta NVO za cilj ima razvoj i afirmaciju potencijala djece kao i unapređenje kvaliteta edukacije kroz radionice engleskog jezika, poboljšanje životnog standarda djece podizanjem kvaliteta obrazovanja, podsticanje i sprovođenje aktivnosti koje osnažuju intelektualne, verbalne, socijalne i kognitivne sposobnosti djece koje doprinose razvoju potencijala i jačanju njihove ličnosti, podizanje nivoa svijesti pojedinca kao i društva u cjelini o različitim društvenim temama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.