Promocija međugeneracijske solidarnosti i zdravih stilova života

Crveni krst Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 25.09.2022. u 17:26
Kao i mnogo puta do sada, kada je nikšićka organizacija Crvenog krsta u pitanju, udružili su se iskustvo i mladost, a sve u cilju promovisanja međugeneracijske solidarnosti i zdravih stilova života.

U prostorijama Crvenog krsta organizovana je međugeneracijska radionica na temu zdravog starenja kojoj je prisustvovalo deset pripadnika treće dobi, članova kluba Crvenog krsta za starija lica, i isto toliko volontera pomenute organizacije.

Radionica je održana u okviru projekta „Zdravo starenje – borba protiv diskriminacije starijih ljudi u Crnoj Gori“.

„Imali smo dvije obuke u Sutomoru za volontere koji će ta znanja da prenesu vršnjacima kroz četiri tematske radionice. Ovo je bila prva od te četiri radionice, a ostale planiramo da održimo u tri srednje škole. Cilj projekta je promovisanje zdravih stilova života i međugeneracijska solidarnost“, kazao je Goran Damjanović.

Nakon radionice, učesnici su, uz podršku Vukašina Baošića, druženje nastavili u park šumi Trebjesa gdje su se takmičili u disk golfu, disciplini koja je nedavno promovisana u Nikšiću, a razmijenili su i nekoliko poena stonog tenisa.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.