Promocija Volonterskog kluba ALFA Centra: Sticanje znanja, vještina i lijepih iskustava

22
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.07.2019. u 09:29

Kako bi upoznali širu zajednicu sa svojim aktivnostima, povećali članstvo i na taj način napravili sinergiju među svima koji žele da doprinesu boljem kvalitetu života u Nikšiću, volonteri ALFA Centra danas su promovisali svoj klub, ali i urađeno u protekla tri mjeseca.

Volonterski klub ALFA Centra formiran je, kako je podsjetila njegova koordinatorka Marina Došen, u aprilu ove godine, na prijedlog velikog broja mladih ljudi koji žele kvalitetno da potroše svoje slobodno vrijeme, u svoju korist i korist zajednice u kojoj žive.

“Možemo se pohvaliti velikim brojem akcija za relativno kratak period od tri mjeseca. Prva aktivnost nam je bila za Dan planete – akcija uklanjanja nepropisno postavljenog reklamnog materijala u centru Nikšića, u saradnji sa Komunalnom policijom. Zatim Imali smo aktivnost promocije turističkih potencijala opština Nikšić u regionu, studijska poseta Mostaru i Sarajevu, gdje su naši volonteri i volonterke promovisali šta to turisti mogu obići, šta mogu vidjeti u našem lijepom gradu”, istakla je Došen i dodala da su imali dvije humanitarne akcije, kao i da su prije 20 dana volonteri pružili pomoć organizatoru 8. Sun Reggae festivala na Slovenskoj plaži.

Kako je dodala, zadovoljstvo im je da svakim danom sve više ulažu u zajednicu i omladinu. To mladi prepoznaju, pa im se svakodnevno javljaju sa ciljem da postanu članovi tog volonterskog kluba koji trenutno broji 40 mladih ljudi.

“Svaki mladi čovjek ima dovoljno slobodnog vremena koje ne umije iskoristiti na pravi način. Dajući to vrijeme zajednici, on daje vrijeme i sebi. Kroz volonterizam stičemo razne vještine i znanja, koja i te kako kasnije možemo iskoristiti u radnom odnosu. Svakodnevno smo bogatiji za bar jedno iskustvo”, navela je ona neke od razloga za volontiranje.

Za naredni period je najavila takođe brojne aktivnosti.

“Već za avgust mogu najaviti akciju dobrovoljnog davanja krvi, zatim veliki broj akcija u cilju očuvanja životne sredine, pomoć socijalno-ugroženim porodicama na teritoriji opštine Nikšić u saradnji sa privrednim subjektima našeg grada i svakako podrška kulturnim dešavanjima, kako na lokalnom tako i na centralnom nivou”, kazala je ona.

Milena Daković član je pomenutog volonterskog kluba od osnivanja.

“Pozivam sve ljude da se pridruže volonterima, jer zaista je prelijep osećaj kad izdvojiš malo vremena da uradiš nešto korisno za svoju zajednicu i za čovjeka kao individuu. Čovjek, umjesto da bude na Instagramu, kucka ili igra igrice, ovako će raditi nešto korisno”, poručila je ona.

Ova ideja je naišla na razumijevanje i podršku Fondacije za aktivno građanstvo (fAKT) u okviru programa „De Facto Razvoj“ a koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.