Pronađena plantaža marihuane, uhapšene dvije osobe

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 09.10.2023. u 15:55
U Nikšiću je pronađena plantaža marihuane, saznaje portal Onogošt. Plantaža je otkrivena u mjestu Vir, a nikšićka policija uhapsila je R.L (46) i Đ. D. (45) koje je zatekla na lice mjesta.

Iz Uprave policije je saopšteno da je zasađeno ukupno 110 stabljika marihuane.

Od toga broja 31 stabljika je pronađena neposječena (mase 82 kilograma) i 79 posječenih stabljika (mase 26 kilograma), navodi se u saopštenju policije.

Foto: Uprava policije

“Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, na osnovu operativnih podataka preduzimali višednevne aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na jednoj lokaciji u mjestu Vir u Nikšiću. Pripadnici nikšićke policije su na pomenutom mjestu pronašli plantažu sa zasadima biljke za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Naime, 8. oktobra policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, Jedinice za borbu protiv droge su preduzimali operativno taktičke mjere i radnje i na licu mjesta zatekli i lišili slobde L.R. (46) i D.Đ. (45) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da su pronađene stabljike i materija izuzete sa lica mjesta i biće upućene u Forenzički centar u Danilovgradu radi daljih potrebnih vještačenja.

“Osumnjičena lica će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti sprovedena nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje”, navode iz policije.

Poručuju da će policijski službenici i u narednom periodu nastaviti aktivnosti sa tendecijom suzbijanja neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga kao i njihove ulične distribucije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom "Njegovanje kulturne raznolikosti", učestvovao je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.
  Do sada su donijete dvije prvostepene presude Privrednog suda po kojim država mora koncesionarima za male hidroelektrane da isplati ukupno oko miliona eura odštete. Riječ je o presudama u samo dva spora od ukupno devet koliko su koncesionari pokrenuli jer je Vlada nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića jednostano raskinula ugovore sa njima.