Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosvjetarima uvećanje zarada od 1. jula

MPNI
 • Autor onogost.me
 • 09.05.2024. u 20:58
Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i predsjednik Sindikata prosvjete (SPCG) Radomir Božović potpisali su danas izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora kojim će zarade zaposlenima u prosvjeti biti uvećane za deset odsto od 1. jula.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, kako bi se dodatno unaprijedio status zaposlenih u oblasti prosvjete, a u skladu sa dogovorom između Vlade i SPCG, od 1. septembra ukupno uvećanje neto zarade u kumulativnom iznosu biće najmanje 17 odsto.

Naglasili su da povećanje od ukupno 17 odsto uključuje i povećanje od deset odsto bruto od 1. jula.

„Izmjene i dopune GKU podazumijevaju i obezbjeđivanje finansijske podrške za sve zaposlene u prosvjeti koji putuju na posao van svog mjesta prebivališta i to u iznosu do 50 odsto iznosa mjesečne karte“, istakli su iz MPNI.

Naglasili su da je najznačajniji cilj Vlade unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa na svim nivoima.

„Tako da ćemo u narednom periodu intenzivirati i aktivnosti koje se, između ostalog, odnose i na kontinuirani rad na unapređenju položaja prosvjetnih radnika“, zaključuju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
  U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.