Protest zaposlenih u Hitnoj u podne

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2023. u 09:34
Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore saopštio je da će se danas u 12 sati u svim jedinicama Hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori zaposleni okupiti na trideset minuta i na trideset sekundi i simbolično upaliti zvučnu signalizaciju, ne kako bi zaustavili proces rada, jer Hitna pomoć ne može obustaviti proces rada, već kako bi na taj način uputili jasnu poruku javnosti da se maltretiranje i ponižavanje zdravstvenih radnika mora zaustaviti.

“Suočeni sa konstantnim pritiscima na zdravstvene radnike i nemilim događajima kojima su izloženi ljekari, medicinski tehničari i zdravstveno osoblje, a koje je kulminiralo fizičkim napadom na ljekara Hitne pomoći – prinuđeni smo da uputimo apel javnosti kako bi se zaustavilo maltretiranje zdravstvenih radnika koji su posvećeni spašavanju života u svakom trenutku i na svakom mjestu”, navode u saopštenju.

Pozivaju na razumijevanje najodgovornijeg posla i prestanak linča zaposlenih Hitne pomoći koji su 24 sata dnevno 365 dana u godini na usluzi svim građanima kojima je medicinska pomoć potrebna.

“Mi nijesmo heroji, već u svim uslovima i okolnostima samo obavljamo svoj posao. Ovim putem i na ovaj način želimo da podignemo glas jer minut znači spašen život i svaki atak znači ugrožavanje kako naših, tako i ugrožavanje života naših pacijenata”, dodaju u saopštenju.

Naglašavaju da bavljenje najodgovornijom profesijom u najmanju ruku zaslužuje makar minimum uvažavanja od strane građana, a ne maltretiranja i poniženja.

“U Hitnoj pomoći nema odlaganja i zaustavljanja procesa rada jer vrijeme ne čeka. I sada smo na svojim radnim mjestima i tražimo jedino da nam se omogući da radimo svoj posao s punom sviješću o odgovornosti koju imamo prema pacijentima”, zaključili su u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).