Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prve isplate iz Alimentacionog fonda moguće već krajem novembra

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 31.10.2022. u 10:27
Od sjutra, 1. novembra stupa na snagu Zakon o privremenom izdržavanju djece, kao i Alimentacioni fond. Prema tom zakonu, ukoliko roditelj ne isplaćuje alimentaciju djeci, država preuzima tu obavezu.

U Ministarstvu finansija sve je spremno za primjenu Zakona, kaže za Jutarnji program državna sekretarka, Ana Raičević. Predaja zahtjeva uz neophodnu dokumentaciju počinje već sjutra.

“Čim Alimentacioni fond primi prva rješenja, mi smo apolutno spremni da vršimo prve isplate. Rok za odlučivanje je 15 dana na osnovu urednog zahtjeva, odnosno 30, ukoliko se ima za sprovesti posebni ispitni postupak”, kazala je Raičević za TVCG.

Prve isplate, kako je kazala, bi mogle biti krajem novembra.

“Zaokružili smo kako organizacioni, tako i finansijski okvir. Sva rješenja biće isplaćena iz tekuće budžetske rezerve, kako je i predviđeno, do kraja godine. A, 2023. godine smo planirali u budžetu 500.000 eura za stavku finansiranje privremenog izdržavanja djece”, kazala je Raičević.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine