Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prvi crnogorski Teleton 15. februara: Borimo se za djecu oboljelu od karcinoma

podrzi1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2017. u 06:56

Prvi crnogorski Teleton održaće se 15. februara. Inicijativu je pokrenulo pet televizija, ali poziv da se priključe otvoren je svim medijima.

Gotovo 100 poznatih ličnosti učestvovaće te večeri u prikupljanju novca za liječenje djece koja se bore sa karcinomom i moraju na liječenje u inostranstvo, a troškove, iz bilo kog razloga, ne pokriva Fond zdravstva. Teleton će, istovremeno, počev od 20 sati prenositi RTCG, televizija Vijesti, televizija Atlas, televizija 777 i televizija Prva.

“Pozivamo građane da učestvuju i doniraju novac tako što će 15. februara od 20-23 sata sa fiksnih ili mobilnih telefona, bez razlike, pozivati broj 1511. Svi razgovori sa poznatim ličnostima biće ograničeni na dva minuta i time građani doniraju dva eura u fond. Takođe, moguće je, počev od 7. februara, slati sms sadržaja 5 na broj 14543. Poruka košta euro i novac ide u fond. Pozivamo i sve kompanije da doniraju novac za zajednički fond i postanu dio prvog crnogorskog Teletona. Novac kojim će upravljati fondacija “Budi human” ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica. Uplate će, isključivo ići na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime fonda, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i fonda”, navode organizatori Teletona.

U Crnoj Gori godišnje se dijagnostifikuje bolest kod 15 do 20 djece. Liječi se njih mnogo više, jer je borba, po pravilu duga, i traje više od godinu. Djeca, prema statistikama, najčešće obolijevaju od malignih bolesti krvi, odnosno leukemije i limfoma, zatim slijede tumori centralnog nervnosg sistema, tumori kostiju i solidni tumori – neuroblastomi. Najveći procenat obolijevanja je kod djece starosti između tri i osam godina, mada obolijevaju djeca svih starosnih dobi.

“Svima njima potrebna je naša pomoć jer liječenje, često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona. Zato smo tu – mediji, poznati, kompanije i svi građani Crne Gore, da omogućimo da što više malih velikih boraca dobije pravu, najbolju šansu da se izbori sa karcinomom. Naš zajednički moto je – Podrži, pobijedi. Svako od nas to može – 15. februara od 20 sati pozivom na broj 1511, slanjem sms poruke na 14543 opija 5 ili donacijom u fond “Budi human””, navode iz Teletona.

Za pobjede malih-velikih boraca potrebna je naša podrška. Pridružite se!

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci