Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Put Šavnik – Žabljak zatvoren za saobraćaj

savnik1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2017. u 15:17

Put Šavnik – Žabljak zatvoren je za sve kategorije vozila zbog snijega i mećave.

To je saopšteno iz Auto-moto saveza Crne Gore.

“U većem dijelu zemlje zabilježene su sniježne padavine, ponegdje na jugu pada kiša. Dodatne poteškoće pričinjava jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose u višim planinskim predjelima, pa se saobraća usporeno i otežano”, naveli su iz AMSCG-a.

Na regionalnom putu Rožaje – Kula uspostavljen je saobraćaj samo za putnička vozila.

Kako se navodi na sajtu AMSCG-a, zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i  šleperima na dionici Vilusi-Vraćenovići, Virpazar – Petrovac preko Paštrovske gore, Podgorica – Cetinje – Budva i Jasenovo polje – Šavnik.

“Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom”, istakli su oni.

Svi prilazni putevi prema zimskim turističkim centrima su prohodni, dodali su oni.

Narednih dana, kažu iz AMSCG-a, na dionicama gdje se izvode radovi neće biti obustave saobraćaja.

“Na magistralnom putu M2-3 Cetinje – Budva  – Brajići – Lapčići i dionica Ugnji treća traka Obzovića, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom. Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Jednosmjeran je saobraćaj i na magistarlnom putu M-2.3 dionica Podgorica – Cetinje na lokalitetu tunel Mekvac”, piše na sajtu.

Iz AMSCG-a apelovali su na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta ove godine, bez obzira na vremenske uslove.

Informativni centar AMSCG-a zajedno sa Službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.