Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Putevi pretežno suvi

photo-1494516586195-14a397c8b1b0_1_0
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2021. u 08:13

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, dok je na sjeveru i centralnom dijelu zemlje moguća poledica, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG kazali su da su mogući nailasci na sitnije odrone i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putu Šavnik - Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Zbog klizišta na putu Šćepan Polje – Foča (teritorija BiH) zabranjen je saobraćaj kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima, a otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Na regionalnom putu Cetinje - Čevo zbog radova na izgradnji magistralnog puta Cetinje - Nikšić saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

U cilju zaštite stanovništva od koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj od petka od 21 sat do ponedjeljka do pet sati.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

U Crnoj Gori je do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.