Rade Dačević dobitnik nagrade za najboljeg mladog naučnika Crne Gore

10595697_942218469158999_1156553246_n_0
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.12.2015. u 19:14

Nikšićanin Rade Dačević još jednom je učinio svoj grad značajnim i ponosnim. Mladi gimnazijalac dobio je ovogodišnju nagradu za najboljeg mladog talenta u oblasti nauke do 20 godina života, i tako potvrdio ono što već svi znaju, da se radi o naučnoj budućnosti Crne Gore.

Značajnost nagrade je još veća time što je ona na nacionalnom nivou i što prijave dolaze iz čitave države, koje Komisija Ministarstva nauke pregleda i bira najboljeg.

Za Rada, nagrada je bila iznenađenje jer je nije očekivao ove godine.

“Ova nagrada mi mnogo znači jer je to priznanje na nacionalnom nivou za moje uspjehe iz fizike i nijesam je očekivao baš ove godine. Nadam se da ću u narednim godinama opravdati ovo priznanje, a nagradu vidim kao plod mog zalaganja i truda na polju prirodnih nauka”, kazao je Dačević za portal Onogošt. 

Za nagradu ga je predložila njegova škola, gimnazija ,,Stojan Cerovic” kojoj se, kako kaže, posebno zahvaljuje. 

Nagradu u iznosu od 1000 eura dodjeljuje Ministarstvo nauke Crne Gore najuspješnijem mladom talentu u oblasti nauke do 20 godina života.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.