Radnici Bemax-a vrijeđali novinara portala Onogošt na radnom zadatku, pokušali da mu uzmu telefon

radnik
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2016. u 09:58

Novinar našeg portala, Darko Bulatović, danas je doživio neprijatnosti na radnom zadatku dok je pokušavao da slika havariju na vodovodnoj cijevi, u Ulici Voja Deretića, i na taj način informiše građane o nastalom problemu.  

Njemu su u jednom trenutku prišla dva radnika Bemax-a, od kojih ga je jedan blago odgurnuo govoreći mu da se udalji sa lokacije, pritom mrškajući ga, da bi mu drugi potom branio da sa javne površine uslika mjesto havarije, zbog koje je Nikšić ostao bez vode.

Jedan od njih, po akcentu Podgoričanin, u jednom trenutku mu je rekao da novinar „Vijesti“ ne smije ništa da fotografiše, očigledno ne znajući da već nekoliko mjeseci Bulatović radi za portal Onogošt. Drugi mu je, prijeteći „ko si ti da me slikavaš, mrš odavde“, pokušao uzeti telefon iz ruku, nakon čega je Bulatović stao nasred ulice i pitao ga odakle mu pravo da ga uznemirava dok stoji na javnoj površini.

„U jednom trenutku me je pitao kako bih ja postupio da mi uđe u spavaću sobu i počne da fotografiše. Ne mogu da vjerujem da je čovjek, očeigledno neki šef, poistovijetio trotoar i ulicu sa spavaćom sobom. Nakon što mi j tražio neko pisano odobrenje da fotografišem, rekao sam mu da je ulica spavaća soba svih građana Nikšića i imaju pravo da znaju šta im se dešava u njoj. Pritom, niko nikom ne smije zabraniti da stoji na ulici i da fotografiše šta god želi, a ponajmanje problem koji se tiče cijelog grada“, kazao je Bulatović i dodao da se još jednom pokazalo kako bilo ko na ulici može novinara da presretne, da ga izvrijeđa ili napadne, samo jer misli da ima neku ličnu moć.

Nakon što je bio prinuđen da se pomjeri skroz na suprotni trotoar, „šef“ mu je kazao da sa te pozicije može da slika, a i sve je sam zabilježio svojim fotoaparatom.

„Eto, isapalo je na kraju da on određuje pravila, đe se šta može ili ne može. Ovo je prevršilo svaku mjeru. U ovoj sredini novinarski posao je postao predmet mrškanja, vrijeđanja, ili nečeg goreg, pa i kad je u pitanju servisna informacija, a kamoli nešto ozbiljnije“, zaključio je on.

Bulatović je nakon toga radnike prijavio policiji. Pored njih, još jedan radnik mu se obraćao uvredljivim tonom i tjerao ga, ali nije mogao da utvrdi da li je radnik Bemax-a, ili nikšićkog Vodovoda.

Radnici, koji su angažovani ovih dana na postavljanju energetskog kabla između trafostanica Kličevo i Željezara, prekinuli su jutros primarnu vodovodnu cijev u Ulici Voja Deretića zbog čega je čitav grad ostao bez urednog vodosnabdijevanja.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci