Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radojičić oslobođen optužbe

nebojsa_radojicic1
Vedran Ilić
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2016. u 09:45

Bivši predsjednik nikšićke Opštine Nebojša Radojičić oslobođen je optužbe da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet za 150 hiljada EUR zbog odluke da se za šestoro opštinskih rukovodilaca i službenika dodijele stambeni krediti po povoljnim uslovima.

Prema saznanjima agencije MINA, krivična prijava protiv Radojičića i tadašnjeg predsjednika Komisije za rješavanje stambenih potreba opštinskih funkcionera i rukovodećih lica u Nikšiću, Zdravka Filipovića podnesena je 2014. godine zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Advokat Milan Vojinović, koji zastupa Radojičića, kazao je agenciji MINA da je riječ o kreditima koji nijesu ni realizovani, jer je samo donijeta odluka, ali novac nije obezbijeđen.

Osnovni sud u Nikšiću 25. januara ove godine osudio je uslovno na godinu Radojičića i Filipovića, ukoliko za četiri godine ne ponove krivično djelo.

“Žalili smo se Višem sudu koji ukida takvu presudu i predmet vraća na ponovni postupak”, pojasnio je Vojinović.

Tužilaštvo, “u nedostatku dokaza”, preinačuje pravnu kvalifikaciju tog djela u zloupotrebu službenog položaja u pokušaju.

Sudija Osnovnog suda u Nikšiću Igor Đuričković takvu novu kvalifikaciju nije prihvatio i donio je oslobađajuću presudu za Radojičića i Filipovića.

Radojičić je tokom prvih sudskih pretresa tvrdio da ”nema elemenata krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, potvrđujući da je bila donijeta odluka o kreditima”.

“Ti opštinski rukovodioci i službenici zaslužili su za svoj višegodišnji rad u organima lokalne uprave, ne kredit, nego da im se dodijeli stan”, rekao je tada Radojičić, ukazujući da im ni ta kreditna sredstva nijesu realizovana.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci