Radojičić: Polaskom u školu, mijenjaju se očekivanja i djeteta i roditelja

17555047_10207080087640921_1788669763_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.03.2017. u 14:17

Roditelji mališana koji pohađaju vrtić "Kosovka djevojka" juče su imali priliku da čuju o značaju prelaska iz vrtića u osnovnu školu.

Psihološkinja Maja Radojičić i pedagoškinja Vjera Bjelica iz Osnovne škole ”Ratko Žarić” predstavile su način funkcionisanja škole, specifičnosti upisa , a razgovaralo se o svemu što je važno ili je roditeljima predstavljalo nedoumicu.

„Polazak djeteta u školu je važan događaj za cijelu porodicu. Zahtijeva novu porodičnu organizaciju, a očekivanja se mijenjaju kako kod djeteta, tako i kod roditelja”, navela  Radojičić u okviru Informativnog časa.

Ona je istakla da su pozitivna iskustva prelaska iz vrtića u osnovnu školu od ključne  važnosti za cjelokupan uspjeh u školovanju.

”Kako bi prelazak bio što lakši, potrebna je i prisutna saradnja i angažovanje zaposlenih u vrtiću, u osnovnim školama, kao i blagovremena informisanost i uključenost roditelja“ , rekla je ona.

Informativni čas održan je u sklopu aktivnosti ”Plan prelaska iz vrtića u osnovnu školu”, koju zajednički sprovode ta vaspitna jedinica i OŠ ”Ratko Žarić”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).