Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada prihvatila ostavku Radovića, Brđanin ponovo na čelu policije

Vlada Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 04.07.2024. u 14:17
Nakon što je v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović saopštio da podnosi ostavku na mjesto direktora policije zbog presude Upravnog suda kojom je utvrđeno da je smjena Zorana Brđanina sa te funkcije nezakonita, Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila njegovu ostavku. Odlučeno je i da Zoran Brđanin nastavi mandat na čelu direktora Uprave policije.

Radović je kazao da je ostavku podnio kako bi rasteretio rad Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Presuda suda je obavezujuća, i ja sam za poštovanje sudskih odluka. Da bi me Vlada razriješila treba da postoji predlog ministra unutrašnjih poslova. Takav predlog nije podnešen. Ja sam, ne želeći da otežavam funkcionisanje tih organa, koje je ionako otežano, podnio ostavku premijeru i ministru unutrašnjih poslova", kazao je Radović.

Podsjetimo, Upravni sud usvojio je treći put žalbu bivšeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

U odluci Upravnog suda navodi se da je rješenjem Vlade Crne Gore, od 03. marta 2024. godine, Brđanin razriješen dužnosti direktora Uprave policije, prije isteka vremena na koje je postavljen, nakon što je ministar unutrašnjih poslova podnio predlog za njegovo razrješenje.

"Predlog je podnijet na osnovu člana 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima, a kao razlog za razrješenje navedeno je da Odbor za bezbjednost i odbranu, kao nadležni odbor, nije prihvatio Izvještaj o razultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za period 01.01.2022.-15.05.2022. godine i Izvještaj o razultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za period 15.05.2022.-23.11.2022. godine", podsjećaju iz suda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.