Radulović: Mislov do ovog ljeta bez požara, sanacija rizik

arhiva/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 13.10.2023. u 14:15
Ljeto u Nikšiću prošlo je bez požara na deponiji Mislov do.

Sekretarka za uređenje i zaštitu prostora životne sredine u Opštini Nikšić Milanka Radulović u emisiji “Mreža” na TVCG kaže da se to praktično dogodilo pukom srećom, a da li su raniji požari bili podmetnuti ili ne, nije komentarisala.

Ono na šta se osvrnula jeste sanacija deponije Mislov do. Radulović kaže da će to biti veoma rizičan posao, budući da je temperatura u pojedinim zonama na deponiji do 220 stepeni.

Podsjetila je da je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta opredijelila 400.000 eura za sanaciju požara na Mislovom dolu.

“Nakon toga angažovali smo firmu Tekon koja je vršila termalna snimanja. Podijelila je Mislov do na četiri zona, pa su procijenili da je temperatura u pojedinim tim zonama i do 220 stepeni. To znači da će sanacija biti veome rizičan posao. Prijeka je potreba da je saniramo”, dodala je Radulović.

Poručila je da će Opština morati da uradi sve pripremne aktivnosti, a to znači da će gašenje požara zahtijevati sigurno od 50 do 70 tona vode.

“Moraće da se naprave i sonde, da se mjeri koncetracija gasova. Sve u svemu, to je jedan veliki proces. U narednom periodu opredijelili smo prostor u Željezari. To će biti lokacija koja je opredijeljena za upravljanje otpadom”, zaključila je ona.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.
  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".