Radulović: Od ponedjeljka ne odlazimo iz Opštine dok se ne riješi problem prevoza učenika

dsc_4658_1
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2015. u 19:25

Nakon što je u ponedjeljak nekoliko nikšićkih prevoznika obustavilo prevoz đaka na skoro čitavoj teritoriji grada, veliki broj djece ne može redovno da pohađa nastavu. Razlog je odluka Ministarstva prosvjete da ukine participaciju prevoznicima od 40 odsto od cijene mjesečne karte.

Savjet roditelja Župe zbog toga je danas održao sastanak sa upravom škole.

“Posle razgovora sa upravom škole roditelji su dogovorili da se u ponedeljak u osam časova održi sastanak Savjeta roditelja i sa donesenim stavovima odemo u Opštinu Nikšić odakle nećemo odlaziti sve dok se ne riješi nastala situacija sa prevozom učenika”, objasnio je Radulović.

On je dodao da su pozvali Ministarstvo prosvjete da prolongira sprovođenje odluke o načinu plaćanja prevoza do početka drugog polugodišta, kako bi nastava mogla normalno da se odvija.

“Na ovakav način se dovodi u pitanje regularnost nastave u ovom polugodištu. Pošto je ova odluka ukazala na niz drugih problema koje direktno pogađaju roditelje, potrebno je saslušati sugestije svih zainteresovanih strana”, zaključio je Radulović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.