Radulović: Od ponedjeljka ne odlazimo iz Opštine dok se ne riješi problem prevoza učenika

dsc_4658_1
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2015. u 19:25

Nakon što je u ponedjeljak nekoliko nikšićkih prevoznika obustavilo prevoz đaka na skoro čitavoj teritoriji grada, veliki broj djece ne može redovno da pohađa nastavu. Razlog je odluka Ministarstva prosvjete da ukine participaciju prevoznicima od 40 odsto od cijene mjesečne karte.

Savjet roditelja Župe zbog toga je danas održao sastanak sa upravom škole.

“Posle razgovora sa upravom škole roditelji su dogovorili da se u ponedeljak u osam časova održi sastanak Savjeta roditelja i sa donesenim stavovima odemo u Opštinu Nikšić odakle nećemo odlaziti sve dok se ne riješi nastala situacija sa prevozom učenika”, objasnio je Radulović.

On je dodao da su pozvali Ministarstvo prosvjete da prolongira sprovođenje odluke o načinu plaćanja prevoza do početka drugog polugodišta, kako bi nastava mogla normalno da se odvija.

“Na ovakav način se dovodi u pitanje regularnost nastave u ovom polugodištu. Pošto je ova odluka ukazala na niz drugih problema koje direktno pogađaju roditelje, potrebno je saslušati sugestije svih zainteresovanih strana”, zaključio je Radulović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Privredna društva sve češće ugovaraju rješavanje eventualnih sporova pred Arbitražnim sudom, a prednjače preduzeća čiji su vlasnici stranci, ili čije je sjedište van Crne Gore, saopštili su Danu iz Privredne komore Crne Gore (PKCG).
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Šavnik, tokom pojačanih kontrola saobraćaja na djelovima magistralnih puteva, uhapsili su državljanina Srbije M.P. (34), koji je pokušao da podmiti policijskog službenika.