Radulović: Svi pogođeni gradom da predaju zahtjeve za procjenu štete

19095914_10209311018628127_88990381_o_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 11.06.2017. u 13:51

Zbog štete koja je juče  pričinjena župskim poljoprivrednim domaćinstvima, usljed velike količine grada koji je pogodio taj dio nikšićke opštine , predsjednik MZ Dragoljub Radulović razgovarao je sa rukovodiocem Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji,  Vukotom Stanišićem, interesujući se kako mještani mogu dobiti eventualnu nadoknadu za pričinjenu štetu na usjevima.

Podsjećamo, sinoć oko 18h Liveroviće, Zagrad i Oblatno pogodilo je nezapamćeno nevrijeme kada je za pola sata pala ogromna količina grada ostavljajući pustoš na njivama.

„Dobili smo preporuku da domaćinstva, kojima je pričinjena šteta, podnesu pojedinačno zahtjeve Opštini Nikšić, koja će na osnovu tih zahtjeva formirati komisiju za procjenu stepena štete. Dalje, Opština će proslijediti utvrđeno stanje Ministarstvu poljoprivrede na dalje odlučivanje, odnosno donošenje odluke o eventualnoj novčanoj nadoknadi za pričinjenu štetu“, naodi Radulović.

On dodaje da će MZ po ovom pitanju razgovarati i sa predstavnicima Opštine Nikšić kako bi se brže reagovalo po tom pitanju o čemu će obavijestiti, preko članova Savjeta, domaćinstva koja su pogođena udarom grada.

„Poljoprivrednici bi već sjutra trebalo da ponesu zahtjeve u Opštinu Nikšić kako bi se procedura ubrzala“, ističe on.  

   zupa.today

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.