Radulović: Uskoro rješavanje problema vodosnabdijevanja Župe

zupa11
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.08.2017. u 05:27

Na sastanku koji je juče održan u Ministarstvu ekonomije dogovorene su aktivnosti kojima će se konačno, posle skoro pola vijeka, riješiti pitanje vodosnabdijevanja u Župi, navodi predsjednik te mjesne zajednice, Dragoljub Radulović.

Nakon jednočasovnog razgovora, kojem su prisustvovali direktorica Direktorata za geološka ispitivanja, Biljana Jestrović, potpredsjednici opštine Nikšić Dragan Perović, Marko Radojević, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Nebojša Adžić, predstavnik Uprave za vode Damir Gutić, predsjednik MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović i predstavnik NVO “Zeleni Morakovo” Ljubo Marojević, dogovorene su aktivnosti kojima će se valjano riješiti  pitanje vodosnabdijevanja u navedenoj MZ.

“U narednih nekoliko dana Ministarstvo ekonomije izdaće rješenje za nastavak radova u reonu Blaca morakovskih koje će podrazumijevati dva istražna bunara, koji će pokazati kapacitet navedenog izvorišta i mogućnost uvođenja dodatnih količina vode u postojeći vodovodni sistem. Takođe će preduzeti sve aktivnosti koje će dovesti do toga da vodovod dobije upotrebnu dozvolu. Preduzeće se uređenje i adekvatna zaštita vodoizvorišta, zamjena jednog dijela cjevovoda, izgradnja novog bazena, otkrivanje i uklanjanje svih divljih priključaka, postavljanjem vodomjera i niz drugih aktivnosti koje će doprinijeti da se vodovod dovede u zakonski okvir”, naveo je Radulović.

Savjet MZ izražava zadovoljstvo što se konačno izašlo iz višegodisnjeg “začaranog kruga” koji je išao na štetu mještana Župe nikšićke, a sve zbog, kako je kazao Radulović, neodgovornosti državnih institucija koje su ovom problemu prilazile neozbiljno.

“MZ očekuje i rješavanje pitanja vidosnabdijevanja sela Zagrad, Oblatno i dijela Kuta. Opština Nikšić je preuzela projekat od firme “Uniprom metali” i u toku je razmatranje istog, kako bi se krenulo u rješavanje i tog pitanja. MZ će pratiti sve dogovorene aktivnosti i o tome blagovremeno izvijestiti mještane Župe kojima će ovo biti posljednja godina da kubure sa urednim vodosnabdijevanjem”, zaključio je Radulović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.