Ranko Radulović oslobođen optužbi za zelenašenje, ponovio da se vodi hajka protiv njega

ranko_rad
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2015. u 19:25

Obrazloženjem da je oštećeni Branko Kustudić svojim iskazom izrekao niz kontradiktornosti u odnosu na izjavu datu tužiocu, sudija OS u Nikšiću, Ivan Perović, danas je oslobodio optužbi za zelenašenje nikšićkog biznismena Ranka Radulovića. 

Pored Radulovića optužbi za isto krivično djelo oslobođen je Ratko Martinović, te Slaviša Tanović kojem se na teret stavljala iznuda u pokušaju.

Ipak, Martinović i Milutin Piljević osuđeni su na po šest mjeseci zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.  

Četvorica optuženih uhapšeni su po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću 11.septembra, od kada su se nalazili u pritvoru.

U završnoj riječi pred sudom, Ranko Radovović  je ponovio da  je sada  još jasnije  da se protiv njega  od referenduma na ovamo vodi hajka .

“To čine kriminalci iz nikšićkog Centra bezbijednosti sa kolegama  iz Podgorice. Svi oni su u sprezi sa kriminalnim grupama i sistemski pokušavaju da sruše vlast i bave se kriminalnim radnjama  koje ću iznijeti  kad izađem  na slobodu. Tada ću tražiti zaštitu države i američke ambasade” , poručio je Radulović.

Advokati optuženih su u završnoj riječi kazali da je čitav proces montiran kako bi se Ranko Radulović uhapsio i što duže držao u pritvoru.

“Sud je donio jedinu moguću zakonitu odluku i potpuno ispravno postupio “, kazao je nakon izricanja oslobađajuće presude jedan od Radulovićevih advokata, Dragoljub Đukanović.

Suđenje je trajalo preko šest časova tokom kojih su izvedeni brojni pisani dokazi i analiziran transkript telefonskih razgovora,  saslušani su sudski vještaci  Forenzičkog centra , zatim vještak grupe za DNK vještačenja, vještak za PEH, kao i preostali svjedoci. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pad temperature, uz povremenu kišu i pljuskove, očekuje se od večeras u Crnoj Gori. U višim planinskim predjelima na sjeveru, kiša će kratkokrajno preći u susnježicu i snijeg.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.