Raspisan javni poziv: Opština opredijelila klubovima 250.000 eura za termine u Sportskom centru

sport111
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2017. u 05:45

Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje raspisao je Javni poziv za dodjelu termina sportskim organizacijama sa teritorije opštine Nikšić.

”Pozivaju se sportske organizacije, registrovane u skaldu sa Zakonom o sportu da dostave zahtjeve za dodjelu termina radi održavanja trenažnog procesa. Javni poziv za dodjelu termina sportskim organizacijama otvoren je 15 dana od dana objavljivanja. Zahtjeve treba dostavljati na adresu Opština Nikšić – Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, sa naznakom „Dodjela termina za sportske organizacije“, navodi se u pozivu.

Takođe, uz zahtjev treba dostaviti rješenje o registraciji, a novina je da umjesto rezultata u prethodnoj, komisija ove godine zahtijeva od klubova da dostave rezultate u pet prethodnih takmičarskih sezona.

Kako za portal Onogošt kaže sekretar Sekretarijata za kulturu,sport,mlade i socijalno staranje, Milan Korać, nakon završenog javnog poziva biće organizovana javna raspodjela termina, na kojoj će uz prisustvo svih prijavljenih organizacija biti izvršena raspodjela termina na transparentan i zakonit način.

„Izuzetno je veliko interesovanje brojnih sportskih organizacija iz različitih sportskih disciplina. Budžetom Opštine Nikšić planirano je za ovu namjenu 250.000 eura, što potvrđuje da Opština Nikšić sa ovim opredjeljenim sredstvima prednjači u odnosu na sve ostale gradove u Crnoj Gori kada je u pitanju broj sportskih organizacija i broj plaćenih termina od strane lokalne uprave za rentu sportskih objekata“, ističe Korać i dodaje da će klubovi – korisnici termina, koristiti sadržaje u Sportskom centru od 15. septembra do 1. juna iduće godine.

Prema pravilniku, bliži kriterijumi za dodjelu termina su da li je dati sport olimpijski, zatim se u obzir uzimaju tradicija i trofejnost kluba, masovnost, ravnopravno učešće muškaraca i žena i ostvareni rezultati u prethodnom periodu.

Bliže informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje (zgrada JKP, ul. Dragice Pravice), Sektor za sport, ili na br. telefona 040/243-951.

Prethodne godine, Opština je izdvojila 235.000 eura, a na konkurs su se prijavile 33 sportske organizacije. Od tog broja, 19 klubova je dobilo pravo da koristi dvoranu Sportskog centra. Najviše termina, po pet dnevnih i noćnih dobio je KK “Sutjeska”. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.