Raspisan Konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima

fax_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2016. u 14:15

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 300 stipendija najboljim studentima za studijsku 2016/2017. godinu.

 Od ukupno 300 stipendija, 200 će pripasti studentima koji produžavaju pravo na stipendiju, dok je 100 rezervisano za studente koji prvi put konkurišu. 
„Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, koji su prvi put upisali semestar studijske godine, nijesu gubili ni jednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9.00.”, saopšteno je na sajtu Ministarstva.

Stipendija se dodjeljuje bez obaveze vraćanja, ne dodjeljuje se studentima koji su korisnici studentskog kredita i odobrava za jednu studijsku godinu, a isplaćuje u deset mjesečnih rata.

Rok za podnošenje dokumenata  je od 1. septembra do 21. oktobra tekuće godine.

Prijava za stipendije najboljim studentima može se preuzeti samo elektronski, sa sajta Ministarstva prosvjete (www.mps.gov.me/ministarstvo/konkursi), gdje se nalaze detalji i uslovi konkursa.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i maksimalnom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.