Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisan konkurs za nagradu iz oblasti filantropije

57ebaf1c-717c-4707-a5a8-370b0a0a0a69-iskra-preview
portalanalitika.me
  • Autor onogost.me
  • 28.09.2016. u 16:32

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori već osam godina. 

Konkurs traje do 31. oktobra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

“Već osam godina nagradom za činjenje za opšto dobro tražimo crnogorske iskre i promovišemo ideju filantropije. Iz godine u godinu bilježimo rast broja prijava na konkurs, što pokazuje da je sve više pojedinaca i organizacija koji svojim činjenjem daju primjer drugima i promovišu vrijednosti solidarnosti, humanosti i filantropije,” kazao je Anto Janković, menadžer programa filantropije u FAKT-u.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanjeza medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. O dobitnicima odlučuje sedmočlani žiri, a nagrade se tradicionalno dodjeljuju početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, na Cetinju.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtuwww.nagradaiskra.me. 

 

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci