Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raste broj onlajn napada na novinare, problem i niske plate

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 22.01.2024. u 16:58
Stvaranje boljih uslova za slobodu medija, demokratiju i pravo građana na istinite i tačne informacije cilj je Vlade koja neće zatvarati oči pred medijskim izazovima, kazala je danas ministarka kulture i medija Tamara Vujović na događaju posvećenom novinarstvu, koji su organizovali Sindikat medija Crne Gore i ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

Iz Sindikata medija ocijenjeno je i da je niska plata i dalje najveći problem novinara, te da je registrovano i 16 napada na novinare i to u onlajn prostoru.

"Tokom prošle godine registrovano je 16 slučajeva napada na novinare i medije. Nije bilo fizičkih napada, ali zato raste broj online prijetnji. Policija i tužilaštvo su procesuirali i riješili dio slučajeva, ali zabrinjava njihovo nereagovanje u nekim drugim slučajevima, iako se prijetnje pojedinim medijima i novinarima konstantno ponavljaju", ocijenio je predsjednik Sindikata medija Radomir Kračković.

Ministarka Vujović je obećala da 44. Vlada Crne Gore neće zatvarati oči pred ovim izazovima.

"Naša poruka je jasna. Čvrsto stojimo uz svoj medijski sektor, i uz vas kao čuvare i one koji stoje u odbrani istine", kazala je Vujović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.