Realizovana akcija oplemenjivanja Eko parka Blace

blace
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.11.2015. u 11:34

Aktivisti Društva mladih ekologa Nikšić su u proteklih 10 dana realizovali akciju sadnje drvenastih vrsta u „Eko parku Blace“. Ovom akcijom park je oplemenjen sa 35 stabala breza, lipa i kedrova višegodišnje starosti i visine do 2,5 m.

Na ovaj način je realizovana još jedna akcija u nizu koja se odnosi na sređivanje šireg rejona Blaca. U periodu oko 2000. godine došlo je do zapuštanja ovog lokaliteta i samom tom činjenicom jedan od ciljeva ove akcije je i vraćanje prvobitnog izgleda ovom lokalitetu koji je obilovao bujnom i raznovrsnom drvenastom florom. 

”U proteklih tri mjeseca smo u pomalo zapuštenim i zaboravljenim Blacama postavili različit mobilijar i tako lokalitet prilagodili za ugodan boravak posjetiocima. Posebno je pozitivno to što park svakim danom privlači sve više posjetilaca  i što je Nikšić dobio još jedno izletište koje obiluje čistim zrakom i tišinom. Samim tim i mi smo ispunili naš cilj „oživljavanja“ ovog izletišta”, kazali su u saopštenju iz ove nevladine organizacije.

Najzaslužniji za realizovanje  akcije i dopremanje sadnica breza sa udaljenosti od 40km od lokacije parka je aktivista Joko Radović, koji je i koordinisao ovom akcijom. 

Izgradnja „Eko parka Blace“ je realizovana u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan od Pivare „Trebjesa“ DOO na konkursu za nevladine organizacije.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.