Realizovana akcija oplemenjivanja Eko parka Blace

blace
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.11.2015. u 11:34

Aktivisti Društva mladih ekologa Nikšić su u proteklih 10 dana realizovali akciju sadnje drvenastih vrsta u „Eko parku Blace“. Ovom akcijom park je oplemenjen sa 35 stabala breza, lipa i kedrova višegodišnje starosti i visine do 2,5 m.

Na ovaj način je realizovana još jedna akcija u nizu koja se odnosi na sređivanje šireg rejona Blaca. U periodu oko 2000. godine došlo je do zapuštanja ovog lokaliteta i samom tom činjenicom jedan od ciljeva ove akcije je i vraćanje prvobitnog izgleda ovom lokalitetu koji je obilovao bujnom i raznovrsnom drvenastom florom. 

”U proteklih tri mjeseca smo u pomalo zapuštenim i zaboravljenim Blacama postavili različit mobilijar i tako lokalitet prilagodili za ugodan boravak posjetiocima. Posebno je pozitivno to što park svakim danom privlači sve više posjetilaca  i što je Nikšić dobio još jedno izletište koje obiluje čistim zrakom i tišinom. Samim tim i mi smo ispunili naš cilj „oživljavanja“ ovog izletišta”, kazali su u saopštenju iz ove nevladine organizacije.

Najzaslužniji za realizovanje  akcije i dopremanje sadnica breza sa udaljenosti od 40km od lokacije parka je aktivista Joko Radović, koji je i koordinisao ovom akcijom. 

Izgradnja „Eko parka Blace“ je realizovana u okviru projekta „Eko park Blace-čistije, ljepše, korisnije“, koji je finansijski podržan od Pivare „Trebjesa“ DOO na konkursu za nevladine organizacije.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U saobraćajnoj nezgodi dva automobila u Mokroj Njivi, u Nikšiću teže tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dok su tri lakše povrijeđene, saopšteno je iz nikšićke Opšte bolnice.
Povodom najave Sindikata izabranih doktora Crne Gore da će protestovati zbog toga što su se Ministarstvo zdravlja i Vlada oglušili o njihove zahtjeve i nijesu se odazvali pozivu na sastanak, iz Ministarstva zdravlja su nam saopštili da pomenuti Sindikat nije reprezentativan, niti je od strane poslodavca kao takav predložen, te se nijesu stekli uslovi za održavanje sastanka.