Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rok za prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja ističe danas

mladi-preduzetnicci1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2016. u 10:24

Prijavljivanje visokoškolaca za Program stručnog osposobljavanja ističe danas u ponoć.

 

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete.

“Osobe sa visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja imaju mogućnost da se do sjutra, do ponoći, prijave za Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem”, kaže se u saopštenju Koordinacionog tima za implementaciju Programa.

Kako se navodi, potencijalni korisnici Programa koji su se već registrovali za učešće, odnosno prošli prvi korak, imaće mogućnost da završe postupak prijavljivanja i izaberu poslodavce, zaključno sa nedjeljom, do 20 sati. 

“Kandidati će u ovom periodu, odnosno do 20. novembra, preko svog korisničkog naloga, moći da mijenjaju izabrane preference”, dodaje se u saopštenju.

Podsjeća se da Program omogućava osposobljavanje kod izabranog poslodavcau koje će trajati devet mjeseci. 

“Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine, u skladu sa propisima”, rekli su iz Ministarstva.

Prijave se podnose preko portala e-uprave, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu. 

U saopštenju se kaže da su u realizaciju Programa uključeni ministarstva prosvjete i za informaciono društvo i telekomunikacije, Zavod za zapošljavanje i Uprava za kadrove. 

Podsjeća se da da su poslodavci za ovaj Program ove godine prijavili 9.165 mjesta, od čega 60 odsto u privatnom i 40 u javnom sektoru.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).