RTNK promovisala portal, Stijepović: Poslujemo stabilno, želimo da napredujemo i budemo u službi građana

1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 01.06.2018. u 11:14

Lokalni javni servis, Radio-televizija Nikšić, danas je proširila polje medijskog djelovanja, pa će građani Nikšića biti u prilici da se, osim preko radija i televizije, informišu i preko portala koji je danas svečano promovisan u Tehnopolisu.

Direktor RTNK, Milutin Stijepović, zahvalio se tom prilikom Savjetu i zaposlenima u RTV Nikšić na, kako je istakao, profesionalnosti, strpljivosti i požrtvovanosti koju su pokazali u minulom periodu.

„Njih krasi još jedna stvar – međuljudski odnosi koji su i te kako važni u našem mediju i našem društvu. Naša medisjka kuća danas je stabilna finansijski, a dalje možemo profesionalno da napredujemo i da budemo u službi građana, grada i države Crne Gore“, poručio je Stijepović

Veselin Grbović, predsjednik opštine, istakao je veliki značaj lokalnih portala jer se, kako je zaključio, dominantno bave temama relevantnim za lokalnu zajednici i njihovo osnaživanje doprinosi boljem kvalitetu života lokalnog stanovništva.

“Kroz svoj rad lokalni mediji pruzimaju na sebe odgovornost da su u službi građana i same zajednice i značajaniji su nego ikada, imajući u vidu važnost lokalnih tema sa kojima se građani nemaju mogućnost upoznati preko drugih medija“, kazao je Grbović dodajući da će portal nastaviti da bude u službi građana kao što su to u svom dosadašnjem postajnju radili Radio i Televizija Nikšić.

Da je istorija medija istorija jedne civilizacije, smatra Željko Rutović, direktor Direktorata za medije. On je istakao da je Nikšić kao grad osnivač medija, javnih glasila, uvijek tokom svoje istorije blagovremeno, pažljivo i afirmativno izlazio u susret informaciji kao osnovnom ljudskom pravu i značaju iz ugla lokalnog javnog informisanja.

„Tako je bilo nekada sa Nikšićkim novinama, Radiom Nikšić, Televizijom Nikšić, danas sa portalom. Treba kazati da su svi ti mediji zajedno, da su svi oni na svoj način doprinosili kulturološkom, civilizacijskom, ekonomskom, demokratskom progresivnom razvoju grada Nikšića, ne manje okoline, regiona u kome obitavaju njegovi stanovnici. Istovremeno, to je bila prilika za afirmaciju pojedinačnih iskustava područnog nasleđa i svekolike baštine grada Nikšića, koja, kao takva, zaslužuje vrijedno mjesto u istoriji Crne Gore i, naravno, zemalja Zapadnog Balkana, poznajući da su mnoge istorijske činjenice prvi put svjetlost dana ugledale na ovom tlu, pa i naš dnevni list Pobjeda, kao što znamo, ovdje je počeo svoj život i rad“, podsjetio je on.

Stasala je, kako je rekao, jedna nova generacija ljudi koji na promišljen način razmatra, i analizira šta su to potrebe savremenog građanina, podjednako svih uzrasta, socijalnih struktura i gotovo svih subjekata društva.

„Ovaj medij će posredstvom interakcije, brzine, tačnosti, pravovremenosti, objektivnosti biti ogledalo ne samo RTV Nikšić nego i grada Nikšića i medijske struke u Crnoj Gori. Stasale su nove generacije, nova pravila, novi vrijednosni sistemi… Na ovaj način grad Nikšić pokazuje kako se izlazi u susret sa novim metodama i načinima komuniciranja. Biće to prilika da se i ne manje valorizuju značajni ekonomski resursi i razvoj preduzetništva, malih i srednjih biznisa, kulturološka i kulturna scena Crne Gore, naravno čuvajući tragove i biljege našeg sveukupnog identiteta“, kazao je Rutović dodajući da su nedavno završena dva medijska zakona, koji, između ostalog, prepoznaju upravo online medije kao novu generacija potpuno ravnopravnih medija sa onim tradicionalim.

Podsjetimo, osim novoformiranog portala u gradu pod Trebjesom minulih godina funkcionišu i portal Mladi Nikšića, Privredni portal, sportski portal Superkošarka, PublicFigure, Župa today i naš portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.