Salušani Bojovići, advokat: Moji klijenti se slučajno našli u Nikšiću

2
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 27.07.2017. u 17:53

Anđelka Bojović (66), majka Beograđanina Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović (35), saslušani su u  Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Advokat optužene Anđelke Bojović, Borivoje Borović kazao je za CdM da za sada ne može da potvrdi inforomacije o snimcima koji su nađeni u njenom autu. Borović je dodao da će oni sjutra biti saslušani i u Osnovnom tužilaštvu u Nikšiću.

“Moji branjenici su se sasvim slučajno našli u Nikšiću, radi proslave nekog događaja, a na Žabljaku imaju vikendicu gdje povremeno dolaze. Kada su prolazili kroz Kličevo, Matija je Anđelki pokazao kuću gdje stanuje Koljenšić. Nju je interesovalo da to vidi i da vidi kako izgleda osoba koja je učestvovala u ubistvo Nikole Bojovića”, kazao je Borović.

Dodao je da je Anđelka zbog navedenih razloga fotografisala Koljenšića i da je optužnica potpuno prazna i banalna.

Policija je, kako je objavila današnja Pobjeda, u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primijetila automobil “panda” beogradskih tablica u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović.

U automobilu je pronađen i foto-aparat sa snimcima Koljenšićeve kuće, a nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gdje je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio veze.

Njima se na teret stavlja krivično djelo dogovor o pripremi u učestvovanju planiranja ubistva, Borovića je danas mijenjao advokat, Draško Đukanović koji ga je uputio u sadržaj optužnice.

Oni su uhapšeni sinoć u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Policija je u nikšićkom naselju Kličevo, u blizini Koljenšićeve kuće, pronašla vozilo u kojem su bili Bojovići. U automobilu je pronađen i foto-aparat sa snimcima Koljenšićeve kuće.

Osumnjičeni nikšićkim inspektorima nijesu htjeli ništa da kažu.

Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gdje je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio veze.

Koljenšić je u decembru prošle godine izašao iz zatvora. Od tada je pod policijskim nadzorom zbog sumnji da mu prijeti opasnost.

On je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta u Budvi.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.